Palve- ja paastutoimkond

EEA palve- ja paastutoimkonda juhib pastor Kertu Toots (EEVL).
EEA palvetoimkond: Eenok Palm (EEKBKL), Joel Aulis (EMK), Indrek Luide (EEKBKL), Raul Udikas (Pärnu VK) jpt.
EEA PPtoimkond korraldab igal aastal alliansspalvenädalaid üle Eesti, paastuaega, loob palvevõrgustikku ning aitab korraldada palvekonverentse ja -päevi.

7.-14.jaan 2024 toimub EEA palvenädal – hea võimalus ühispalveks!

Kallid usukaaslased! 27.veebruar – 5.märts 2023 toimuvad Riigikogu valimised. Seoses sellega kutsume üles palvetama ja paastuma teisipäeval, 28.veebruaril ning kell 18.30 koguneme ühisele palveõhtule Mustamäe Vabakogudusse Mustamäe tee 8. Kõneleb EEA palvetoimkonna juht Kertu Toots, tervitussõna ütleb riigihalduse minister Riina Solman, juhib Riho Uusväli ja ülistust teeb EEVL Tallinna Uue Elu Koguduse ülistusbänd. Teretulemast palveteenistusele 28.veebruaril kell 18.30! Jes.55:6, Õp.8:13-17

Reedel, 6.mail toimub PAASTU-PALVEPÄEV Eesti, Ukraina ja kõigi emade eest: Jes.66:13

Suurel neljapäeval, 14.aprillil 2022 toimub PAASTU- JA PALVEPÄEV Eesti ja ka Ukraina eest: 1.Tim.2:1-5.

Reedel, 25.veebruaril 2022 toimub PAASTU- JA PALVEPÄEV Ukraina ja Eesti eest: 2.Ajar.7:14-15.

Reede, 15.oktoober 2021 PAASTU-PALVEPÄEV, et jumalakartlikud ja mõistlikud inimesed saaksid meie linnade, valdade ja maakondade etteotsa.

Euroopa Evangeelse Alliansi (EEA) üleskutse palvele Ida-Ukraina eest

Tõlkis Kertu TootsEesti Evangeelse Alliansi palve- ja paastutoimkonna juht

EEA on sügavalt mures pingete eskaleerumise pärast Ukraina ja Venemaa vahel Donbassi regioonis Ida-Ukrainas. Hirm sissetungi ees, soov austuse ja/või territoriaalse õigluse järele, patriotism ja viha – kõik need on arusaadavalt olemas. Lisage sellele segule sõjalise jõu koondamine ja diplomaatiline surve ning olukord muutub ohtlikult ettearvamatuks. Donbassi inimesed on juba kohutavalt kannatanud. ÜRO kinnitab, et alates 2014. aastast on 3375 tsiviilisikut surnud. Ligi 2 miljonit inimest on põgenenud mujale Ukrainasse ja pool miljonit on taotlenud varjupaika välismaal. Need, kes on jäänud elama Donbassi regiooni isehakanud Donetski või Luganski Rahvavabariikidesse, on omamoodi eikellegi maal. Kui nad näitavad üles toetust Venemaale või Ukrainale, on selge, et teine pool ei mõista ega andesta. Nad on jäetud elama seitsmeks aastaks ebakindlat elu ilma kehtiva seaduskorrata keset teravaid majanduslikke raskusi. Usuvähemused, sealhulgas evangeelsed kogukonnad, ei saa registreeruda ja nende tegevus ei ole lubatud. Vene Õigeusu Kirik (ROC) ja Ukraina Rahvuslik Õigeusu Kirik (UNOC) võitlevad pidevalt üleoleku pärast põhjustades kannatusi ROC-i pooldajate rünnakute tõttu idas ja UNOC-i pooldajate rünnakute tõttu kogu Ukrainas. Väga tõenäoliselt süvenevad täiemahulise sõja taaskäivitumisega inimeste kannatused veelgi. EEA kutsub kõiki Euroopa evangeelseid kristlasi palvetama: Konfliktiohvrite tröösti ja tervenemise pärast; Ukraina inimeste turvalisuse ja inimõiguste pärast; Rahu ja stabiilsuse saavutamise pärast läbi targa diplomaatia; Julgete rahutegijate pärast Donbassis, Ukrainas, Venemaal jm; Meie kristlike vendade-õdede pärast Donbassis, Ukrainas, Venemaal.

SUUR REEDE = PAASTU- JA PALVEPÄEV Eestimaa ja rahva, valitsuse ja riigikogu eest ning läbimurde eest koroonaviiruses “Kui siis minu rahvas, kellele on pandud mu nimi, alandab ennast ja nad palvetavad ja otsivad minu palet ning pöörduvad oma kurjadelt teedelt, siis ma kuulen taevast ja annan andeks nende patu ning säästan nende maa!” 2Ajar.7:14

Üleskutse ristirahvale

Periood, milles elame, on erakordselt erinev tavapärasest. Kogu maa on üle külvatud koroonapisikutega ja kuuleme jätkuvalt uutest ja uutest piirangutest nii Eestimaal kui kogu maailmas.

EEA juhatus ning palve- ja paastutoimkond kutsub üles kõiki Jumalasse uskujaid ja ristikogudusi tõusma ühiselt palvemägedele ja süütama palve elava tule palvekambrites. Ühineme Eesti Kirikute Nõukogu üleskutsega võtta palveajaks 22-27.03.2021, et Issand halastaks meie maale, et võiksime ära pöörduda uskmatusest ja jumalakartmatust elust.

Eriüleskutseks EEA palvetoimkonna poolt võtta kogudustes ja ka isiklikus elus Suur Reede, 2.04.2021 palve- ja paastupäevaks.

2Aj 7:14 on kirjas: „… kui siis minu rahvas, kellele on pandud minu nimi, alandab ennast ja nad palvetavad ja otsivad minu palet ning pöörduvad oma kurjadelt teedelt, siis ma kuulen taevast ja annan andeks nende patu ning säästan nende maa.“ Samuti kutsub Pühakiri üles: „Pöörduge minu poole ja laske endid päästa, kõik maailma ääred, sest mina olen Jumal ja kedagi teist ei ole!” Js 45:22Ja sünnib, et igaüks, kes hüüab appi Issanda nime, pääseb.” Jl 3:5

Pöördugem siis meie Issanda poole südamest palvetades ja paastudes, et me maa saaks vabaks koroonaviirusest ja et meie rahvast täidaks Jumala kartus ning me südamed saaksid puhastatud Jeesus Kristuse lunastuse kaudu! Soovime kõigile usukindlust ja armastust Issandas!

Kertu Toots

EEA palve- ja paastutoimkond juht

Indrek Luide

EEA peasekretär

19.03.2021

Laupäeval, 6.märtsil 2021 kell 19:00-21:00 toimub Euroopa Palveliikumise palveteenistus veebis, kus kuulutatakse JEESUS KRISTUS Euroopa Kuningaks! Igast Euroopa riigist on palutud ühte palvejuhti esindama oma riiki ja kuulutama oma emakeeles Jeesuse Kristuse oma riigi Kuningaks. Pastor Kertu Toots´i on palutud Eestit esindama ja tegema seda eesti keeles. Toimub ka võimas ülistus, mida juhib Karen Davis Iisraelist, ja ühine leivamurdmine ning kolmel inimesel, s.h. pastor Kertul, on palutud palvetada inglise keeles. Kokku osaleb 64 palvejuhti üle terve Euroopa. Toetame palves pastor Kertut ja kõigi Euroopa riikide esindajaid.

Kõik on teretulnud palve- ja ülistusteenistusele 19.aug kell 18.00 Eestimaa ja rahva pärast!

Maailma Evangeelne Allianss kutsub pühapäeval, 29.03.2020 globaalselt kõiki kristlasi kõigist konfessioonidest palvetama ja paastuma koroonaviiruse lõppemise pärast: Psalm 107:19-21. Too Jumala ette oma pere ja lähedaste mured, oma linna/asula rahvas, oma riik ja riigijuhid, kõik meedikud ja haiglad, kõik haigestunud ja leinajad üle kogu maailma. Kui Sa ei saa palveks ja paastuks võtta tervet päeva, siis osale Sinule sobilikul ajal. Rohkem infot: https://covid19.worldea.org/global-day-of-prayer-fasting/

Seoses järjest leviva koroonaviirusega kutsume kõiki PAASTUMA ja PALVETAMA reedel, 13.märtsil koroonaviiruse lõppemise pärast: Jes.53:5, Ps.91:1-7. 

24.02.20 tähistame Jumala suurest armust Eesti Vabariigi 102.sünnipäeva. Seetõttu kutsume kõiki PAASTUMA ja PALVETAMA reedel, 14.02.20 Eestimaa ja rahva eest ning võimalusel kogunema ühisele palveõhtule: Psalm 24:1-6.

Kuna pühapäeval, 17.11.19 on tagakiusatud kristlaste rahvusvaheline eestpalvepäev, siis kutsume kõiki PAASTUMA ja PALVETAMA reedel, 15.novembril  tagakiusatud õdede-vendade eest üle maailma: Johannese 15:18-21. 

21.-24.08.19 külastavad Tallinna 15 eestpalvetajat Šveitsist, Saksamaalt ja USA-st, et palvetada Eestimaa ja rahva eest. Ühine palveõhtu toimub 22.08.19 kell 19.00 Tallinna Metodistikiriku auditooriumis. Teretulemast palvele!

18.-20.06.19 külastavad Tallinna 20 Soome eestpalvetajat, sealhulgas 5 noort, et paluda uut ärkamist eesti rahva ja eriti noorte hulka. Ühine palveõhtu toimub 19.06.19 kell 19.00 Rataskaevu 2 ülemises saalis. Teretulemast palvele!

25.05.19. toimub ülemaailmne evangeeliumi kuulutamise päev, mil igat kristlast kutsutakse üles vähemalt ühele mittekristlasele Kristuse evangeeliumit kuulutama isiklikult kohtudes või telefoni, maili, Skype, FB või muul teel, sest Jumala Poeg Jeesus Kristus ütles kõigile oma jüngritele: „Minge kõike maailma, kuulutage evangeeliumi kogu loodule!” Markuse 16:15

Kallid vennad ja õed! 25.05.19. toimub evangeeliumi kuulutamise päev, milles meid kõiki kutsutakse osalema, ning 26.05.19.
toimuvad europarlamendi valimised. Seoses sellega kutsume üles palvetama ja paastuma reedel, 17.mail ning kell 18.00 
koguneme ühisele palveõhtule Mustamäe Vabakogudusse Mustamäe tee 18 (Marja peatuses, trollid 1,5 või bussid 16,26,33).
Juhatab EEA palvetoimonna juht Kertu Toots, ülistust teeb EEVL Tallinna Uue Elu Koguduse ülistusbänd.

Kallid vennad ja õed!  3.03.19. toimuvad Riigikogu valimised. Seoses sellega kutsume üles palvetama ja paastuma
reedel, 1.märtsil ning kell 18.00 koguneme ühisele palveõhtule Mustamäe Vabakogudusse Mustamäe tee 18 ( Marja
peatuses, trollid 1, 5 või bussid 16, 26, 33). Juhatab EEA palvetoimonna juht Kertu Toots, ülistust teeb EEVL Tallinna
Uue Elu Koguduse ülistusbänd. Õp.8:13-17, Tn.2:20-22

Pärnus toimub 1.märtsil paastu-palveöö (juhatab EEA palvetoimkonna liige Raul Udikas, rauludikas@gmail.com)

Ka Väike-Maarjas palvetatakse üheskoos 1.märtsi õhtul (juhatab Milvi Selberg, milviselberg@hot.ee)

1.märtsil kell 18.00 kogunetakse üheskoos palvele Eesti ja Soome parmamendivalimiste pärast ka Helsingis.

2.märtsil algusega kell 14.00 on palvepäev Eestimaa ja Riigikogu valimiste eest Saaremaal, Orissaare nelipühikoguduses (Kuivastu mnt 14). 

Lisainfo siin

Varasemad palvematerjalid:

PPVeesti_2012
PPVeesti_2013; PPVvene_2013
PPVeesti_2014; PPVvene_2014
PPVeesti_2017
PPVeesti_2018
PPVeesti_2019