Vaimse tervenemise konverents 28. ja 29.aprill 2023

Kutsume kõiki töötegijaid ja kaastöölisi osalema 28. – 29.04.2023 toimuval konverentsil,  mis toimub Tallinna Metodisti kirikus Narva mnt 51.

Konverentsil osavõtutasu on 35€ mõlemad päevad, osaledes ühel päeva 25€.
Summa sisaldab külaliste kulusid, ruumide rent ja kohvipausid.

Eesti Evangeelse Alliansi liikmeile on soodustus. Kaks päeva 25€, ühel päeval 15€. (eelduseks, et EEA liikmemaks on makstud).

Registreerida siin.
Lõunasöök tuleb osta eraldi raha eest. Lõunasöögi hind 8€ kord.

Õhtuti kell 18:30 algusega toimub avatud jumalateenistus: VABASTUSTEENISTUS.

Konverentsi kava:

28.04.2023 Kava
10:00 Ülistus
10:20 Informatsioon
10:30 1 loeng Jason Street Inimeste mõistmine – pilk depressioonile
12:00 lõunasöök
13:00 2 loeng Karmen Maikalu – Energiakriis
14:30 Kohvipaus
15:00 3 loeng Karin Street – Kiindumus ja meie suhe Jumalaga
16:30 Paus
18:30 Vabastusteenistus Jason Street ja EMK ülistusgrupp

 

29.04.2023 Kava
10:00 Ülistus
10:20 Informatsioon
10:30 4 loeng Jason Street – Vaimuhaigus, närvitõbi ja deemonlik tegevus
12:00 lõunasöök
13:00 5 loeng Aleksander Pulver – Hirmud, isiksuse omadused ja mõtteviis
14:30 Kohvipaus
15:00 6 loeng Karin Street – Lein ja leinamine
16:30 Paus
18:30 Vabastusteenistus Jason Street ja Rapla Vabakoguduse ülistusgrupp

Kõnelejad:

Jason ja Karen Street
Jason ja Karen on olnud abielus kolmkümmend aastat ning neil on kolm armsat last vanuses 16–28, kellest vanim on abielus. Jason on Inglismaal Cambridgeshire’is asuva St Ives Christian Fellowship’i pastor ja Karen abistab teda, olles samas ka juhtmeeskonnas. Enne St. Ives’i kolimist juhtis Jason üle kuueteist aasta Loode-Londonis vaimse tervise heategevusorganisatsiooni ja pidas aeg-ajalt loenguid vaimsest tervisest. Jasonil on psühholoogiakraad ning ta on õppinud teoloogiat ja nõustamist Londoni teoloogiakoolis (LST). Karen õppis LST-s teoloogiat ja tal on nõustamiskraad. Jätkame koostööd oma koguduse ja teiste kirikujuhtidega, kes toetavad neid nende teenistuses. Soovime näha Jumala Kuningriiki kohaliku kiriku teenimise kaudu ja et inimesed saaksid teada Jumala Isa südamest suuremat ilmutust. Eestil on meie südames eriline koht alates meie esimesest külaskäigust mitu aastat tagasi.

Karmen Maikalu on rohkem kui 20-aastase töökogemusega psühholoog ja pereterapeut. Ta on Eesti Koolipsühholoogide Ühingu juht, teeb PREP-paarisuhtekoolitusi ning juhib vanemlusprogramme Imelised Aastad ja Gordoni Perekool. Karmen on kirglik eestkõneleja vaimse tervise ja peresuhete teemadel nii meedias kui erinevatel konverentsidel ja koolitustel. Ta on pälvinud oma töö eest presidendilt Valgetähe IV järgu teenetemärgi ning valiti 2022. a Eesti 100 mõjukaima isiku hulka.

 

Aleksander Pulver on lõpetanud Tartu Ülikooli psühholoogia erialal ja samas saanud ka doktorikraadi psühholoogias. Töötanud üle 40 aasta nii Tartu Ülikoolis kui Tallinna Ülikoolis. Valdab erinevaid isiksusepsühholoogia, suhtlemispsühholoogia, organisatsioonipsühholoogia  ja psühhomeetria valdkondi teoreetilisel ja praktilisel tasemel. Lugenud erinevaid erialaseid kursusi BA, MA ja PhD tasemel. Viinud läbi üle 30 aasta täiendkoolituskursi (sh. suhtlemistreeninguid ning psühhoteraapilisi gruppe) stressiga toimetuleku, mitteverbaalse suhtlemise, isiksusepsühholoogia, emotsionaalsete suhete ning emotsioonide regulatsiooni alal (mahuga 4 kuni 60 tundi).

Mulle tundub, et pidades silmas depressiooni ja ilmselt siis ka hirme, võiks olla teemaks inimese omadused ja mõtteviisid, mis tekitavad  ärevusi ja hirme igas inimeses. Nõnda siis võikski olla ettekande pealkiri sõnastatud ” Hirmud, isiksuse omadused ja mõtteviis  – pilk psühholoogiast”. Juttu tuleks: a) hirme ja ärevust tekitavatest isiksuse omadustest,  b) inimese kahest suurest mõtlemise süsteemist – irratsionaalsest ja ratsionaalsest;c) vigadest, mida inimene oma mõtlemises igapäevaselt teeb, d) lihtsamatest viisidest, kuidas vähendada negatiivseid emotsioone.