Euroopa EA Peaassambleel Kreekas

Euroopa Evangeelse Alliansi Peaassambleele oli kogunenud 120 kristlast üle Euroopa esindades 35 riiki. Assamblee “Suurendades mõju Euroopas” (Increasing our Influence in Europe) lõppedes neljanda päeva õhtul 19. oktoobril julgustas Euroopa EA peasekretär Gordon Showell-Rogers kohale tulnuid tagasi pöörduma oma kodumaale rohkem pühendununa kui varem, et oma eludega ilmutada ja hoida üleval tõde Kristusest. “Evangelikaalid Euroopas kogevad väljakutseid Islamiusult, materialismilt ja erinevatelt radikaalsetelt ilmalikelt – katseid tõrjuda usklikke inimesi avalikust elust. Evangelikaalid Euroopas peavad meeles hoidma, et nad on inimesed, kes kannavad Head Sõnumit, julgelt kuulutades ja elades Jeesuse Kristuse Head Sõnumit 21. sajandi alguses.”

Peasekretär soovitas tungivalt evangelikaalidel “taasavastage oma kindlus radikaalsesse ja elumuutvasse Jeesuse Hea Sõnumi jõusse.” Iga päev toimunud foorumitel tegeleti mitmete teemadega nagu usuvabadus, sõnavabadus, õigus ja inimkaubandus. Usuvabaduse foorumil, Julia Doxat-Purser, EEA sotsiaal-poliitline esindaja rõhutas vajadust armastada neid, kes on arvatav oht kristlaste usuvabadusele, iseäranis islamiusulisi ja fanaatilisi ilmalikke. “Ei loe kui nördinud me selles lahingus oleme, me peame meeles pidama oma põhiväärtusi armastada ja sallida ning teha seda, mida Jeesus teeks. Me peame jõudma teisteni ja võtma tõsiselt mõtet, et Jeesus armastab kõiki inimesi.”

Dr Derek Copley, EEA kaastöötaja, rõhutas oma sõnavõtus alliansside peasekretäridele: “Isegi kui me teeme humanitaar- ja sotsiaaltööd peab selles olema evangeeliumi sõnum. Jeesuse Kristuse elumuutev jõud peab olema nii kuulutatud kui ka välja elatud.”

Peaassamblee viimase õhtu koosolekul jagati lugusid koguduste kasvust Kesk-Aasias. Türgi Evangeelse Alliansi esindaja kutsus osalejaid üles järgima jätkuvalt Jeesust. Gorgon Showell-Rogers sõnastas lõpusõnad öeldes: “Kui kristlased elavad ustavalt Jeesuse Kristuse käsu järgi olla maa soolaks ja valguseks, siis saame lubada endale rõõmustamist, et Issand töötab läbi meie elude, muudab meie kogukondi, ja võib olla terve mandri-Euroopa, Tema tahte järgi.”