Toimus Järvamaa palvushommikusöök

18. mail 2007 kogunes Laupa kooli palvushommikuș̦gile omavalitsusjuhte, riigikogulasi, ettev̵tjaid, kultuuriРja kirikutegelasi.

Türi vallavanem Toomas Marrandi ütles, et palvushommikusöökide mõte pärineb Ameerikast ja üritust läbiv mõte on kujundada ühiseid väärtushinnanguid ja tihendada koostööd.

«Nagu aprillisündmused näitasid, vajame suhetes rohkem empaatiat ja koostööd,» märkis Paide metodisti kiriku pastor Ramo Pener. «Otseselt või kaudselt tunnistatakse lõpuks ikka, et vajame Jumala abi ja selle pärast on vaimulike kaasamine aruteludesse igati loomulik.»

Laupa kooli direktor Kaarel Aluoja lausus, et koolile teeb palvushommikusöögi korraldamine rõõmu. «Õpilased on ikka elevil, kui tuntud inimesi kooli tuleb ja siin midagi olulist on, siis nad tunnevad, et see koht on ka teistele tähtis,» ütles ta.

Aluoja lisas, et palus EELK Järvamaa praostil Teet Hanschmidtil võtta kool ka palvushommikusöögi lõpul olevasse eestpalvesse, et kooli hea käekäik ja kordaminekud ikka kestaksid. Riigikogu liikme Tõnis Kõivu meelest on palvushommikusöögid hea viis inimesi kokku tuua ja Türi vald väärib ettevõtmise eest kiitust. «Loodame, et see ei jäänud viimaseks,» lisas ta.

Oikumeeniliste palvushommikusöökide korraldamine on kirjutatud ka Järvamaa arenguleppesse. Esimene Järvamaa palvushommikusöök oli eelmisel aastal Paides, mujal Eestis on palvushommikusööke tehtud taasiseseisvumise ajast alates.