Palvushommikusöök Kuressaares

Kuressaare ja Saaremaa esimesele palvushommikusöögile kogunesid linnapea, maavanem, abilinnapead, maakonnajuhid Kuressaare linna 444. sünnipäeva hommikul, 8. mail. Palvushommikusöögi avatervituse ütlesid Kuressaare linnapea Urve Tiidus ja maavanem Toomas Kasemaa, avapalve pidas EAÕK Saare ja Pärnu piiskopkonna ülempreester Andres Põld. Linnapea Urve Tiiduse juhtimisel läbi viidud koosviibimisel arutlesid teema üle “väärtused tänapäeva ühiskonnas” Eesti Televisiooni endine juht Ilmar Raag, EELK Kuressaare ja Püha koguduse õpetaja, Kuressaare linnavolikogu liige Anti Toplaan. Urve Tiidus intervjueeris Tõnu Paju, kes on Kuressaare Kristliku Nelipühi koguduse abipastor ja Saare Arendusbüroo Grupp OÃœ tegevjuht, soovides teada kuidas ärimees ja usumees oma rollides kokku sobivad. Kolme Saaremaa koori ühisprojektina esitati palvushommikusöögil Antonio Vivaldi muusikat. Miguel Zayas tervitas Kuressaare linna sünnipäeva puhul EEA poolt ja selgitas palvushommikusöögi traditsiooni Eestis ning mujal maailmas. Palvuses teenisid Kuressaare erinevate kirikute vaimulikud. Hommikusöök lõppes ühislauluga “Hoia Jumal Eestit”.

Peale ürituse lõppu jagasid korraldajad nii linna kui koguduste poolt oma rahulolu kordaläinud hommiku üle ning mõtteid järgmise aasta peale mõeldes.

Triin Rait
Eesti Evangeelse Alliansi palvushommikusöögitoimkonna liige