Alliansspalvenädal 2007 Viljandis

Aasta 2007 on kahtlemata ajalooline sündmus Viljandi koguduste elus, sest esimest korda pidasime ka Viljandis alliansspalvenädalat. Kui senini on olnud meil ainult allianssteenistused: Esimesel Jõulupühal Pauluse kirikus ja Kolmekuningapäeval Jaani kirikus, siis nüüd sai teoks ka esimest korda terve palvenädal. See otsus sai langetatud aasta tagasi Kolmekuningapäeval koos Eesti Evangeelse Alliansi presidendi Meego Remmeliga, kes võttis nii mullu kui ka tänavu osa meie Kolmekuningapäeva allianssteenistusest. Nii nagu Jeesus ütles: “Iga teie “jah” olgu “jah”!” Nii see ka sündis. See aasta tagasi öeldud “jah” jäi püsima. Alliansspalvenädala teenistused toimusid kuues koguduses. Alliansspalvenädal algas Kolmekuningapäevaga EELK Viljandi Jaani koguduses, jutlustas Mart Vari (Seitsmenda Päeva Adventistide Viljandi kogudus) 7.01 – Viljandi Baptistikoguduses, jutlustas õpetaja Marko Tiitus (EELK Viljandi Jaani kogudus) 8.01 – Elu Sõna Viljandi koguduses, jutlustas Kris Robbie (Viljandi Perekirik) 9.01 – Viljandi Perekirikus, jutlustas Aamo Remmel (Viljandi Baptistikogudus) 10.01 – EELK Viljandi Pauluse koguduses – jutlustas Ester Tuur (Viljandi
Evangeelne Uue Elu kogudus) 11.01 – Viljandi Evangeelse Uue Elu koguduses, jutlustas Mart Salumäe (EELK Viljandi Pauluse kogudus) 12.01 – EELK Viljandi Jaani koguduses, jutlustas Enno Rebane (Elu Sõna Viljandi kogudus) See imeline teema “Ãœhendatud taevaga” ühendas ka meie südamed ja võisime kogeda taas imelist lähedust nii taevaga kui ka üksteisega.

Kolmekuningapäeva kingituse tõid meie palvenädalale muusikud Tartust, kelle esituses kuulsime vokaal ja istrumentaalmuusikat 17. sajandist. Võisime lõpetada seda nädalat kogemusega, et see alliansspalvenädal ei tugevdanud üksnes koguduste pastorite omavahelist sidet ja osadust, vaid ka koguduste endi vahelist sidet ja osadust. See, mis meid ühendab Jeesuses Kristuses on nii suur ja võimas, et kõik muu kahvatub selle kõrval.

Aamo Remmel – Viljandi Baptistikoguduse pastor