Toimus Tallinna palvushommikusöök

1. juunil 2006 toimus Tallinna Mustpeade Majas esimene Tallinna linna palvus-hommikusöök. Sarnaselt juba aastakümneid tagasi USA-s alguse saanud traditsioonile korraldada riigi presidendi osavõtul rahvuslikke palvus-hommikusööke, mis on ka meil Eestis juba mõned aastad aset leidnud, korraldati nüüd esimest korda Tallinna linnapea osavõtul linna palvus-hommikusöök. Lisaks Tallinna linnapea Jüri Ratasele viibis palvus-hommikusöögil mitmeid linnavalitsuse ja volikogu liikmeid, linnaosade vanemaid ja vaimulikke. Ürituse korraldas Eesti Evangeelne Allianss (EEA).
Palvus-hommikusöögi juhatas sisse EEA president Meego Remmel. Seejärel tervitas kokkutulnuid Tallinna linnapea Jüri Ratas. Linnapea rõhutas oma sõnavõtus kristluse tähtsust Tallinna ajaloos ja igaühe vajadust aeg maha võtta, et mõelda igavikulistele asjadele. Pärast rikkalikku hommikusööki intervjueeris Meego Remmel Tallinna Volikogu liiget Rein Ratast, kes rõhutas palve tähtsust oma elus, mille läbi saab ta elujõu ja motivatsiooni. Peakõne pidas Eesti Metodisti kiriku superintendent emeeritus Olav Pärnamets. Olav Pärnamets tõi oma kõnes võrdumi hoone ehitajatest ja nurgakivist, mille nad olid hüljanud, kuid mis siiski osutus vajalikuks ja asendamatuks, võrreldes seda Jumalaga. Samuti viitas ta Jumala kujulisele tühimikule inimeludes, mida miski muu ei saa täita kui vaid Jumal.
Lisaks maitsvale hommikusöögile ja headele ettekannetele oli palvus-hommikusöögil võimalus nautida head muusikat Annika Mai Purje esituses ja lõpulaulu ka ise kaasa laulda. Koosviibimise lõpetas ühine palve erinevate konfessioonide vaimulike juhtimisel, Tallinna linna hea käekäigu eest ja mitmete aktuaalsete probleemide pärast linnas.
Palvus-hommikusöök andis vaimulikele ja linnavõimu esindajatele hea võimaluse sundimatus õhkkonnas kohtuda ja ühiselt huvipakkuvatel teemadel vestelda. Ürituse korraldamist juhtis EEA poolt pastor Miguel Zayas, kes on läbi aastate olnud ka rahvuslike palvus-hommikusöökide läbiviijaks. Tartus toimus esimene palvus-hommikusöök juba möödunud aastal.

Peeter Võsu
EEA meediatoimkond