Toimus Eesti rahvuslik palvushommikusöök

8.detsembri hommikul toimus Solarise keskuses Eesti palvushommikusöök teemal ‘üks maa, üks rahvas’. Palvushommikusöök tõi kokku mitmed Eesti poliitika-, kiriku-, ühiskonna- ja kultuuritegelased. Tänavuse palvushommikusöögi juht ja auesimees on riigikogu liige Mari-Ann Kelam. “Oleme kogenud, et ühtsus ja koostöö, mida poliitilises tegevuses on pahatihti raske saavutada, võib saada võimalikuks, kui inimesed koonduvad Jeesuse Kristuse isiku ümber. Meie riigil on oma maa ja rahva ühtsuse tugevdamine eluliselt tähtis,“ ütles palvushommikusöögi juht Mari-Ann Kelam. Hommikuse koosviibimise peakõneleja on Eesti Toidupanga ekspertkomitee esimees, pastor Erki Tamm. Eesti palvushommikusöök toimub sel aastal üheksandat korda. Ürituse eesmärk on tekitada dialoog sellistes kogu Eestit puudutavates küsimustes nagu väärtushinnangud, noorsugu ja perekond. Palvushommikusöök on rahvusvaheline üritus, mis toimub üle maailma rohkem kui 160-s riigis ning igal aastal ka Euroopa Parlamendis. Eestis korraldatakse üritust lisaks Tallinnale veel üheksas Eesti linnas. Eesti palvushommikusöök sünnib Eesti Evangeelse Alliansi ja Eesti Kirikute Nõukogu koostöös tegevtoimkonnaga, mida juhivad pastor Miguel Zayas, vaimulik ja eetik Meego Remmel ning misjonär Triin Rait.