Palvushommikusöögid Viljandis ja Tõrvas

Emadepäeva järgsel esmaspäeval, 11.mail leidsid aset palvushommikusöögid Viljandis ja Tõrvas. Eesti Evangeelse Alliansi palvushommikusöökide toimkonna liige pastor Meego Remmel kinnitas, et sarnased sündmused kannavad mitte niivõrd kalendaarset, näiteks emadepäevast lähtuvat tähendust, vaid erinevaid avalikku elu ja ühiskonda mõjutavaid gruppe, näiteks poliitikuid ja ärimehi, haridus- ja kirikuelu juhte ühe laua ümber toovat tähendust. Viljandi palvushommikusöögil, mida juhatas praost Marko Tiitus ja avapalve pidas pastor Aamo Remmel, kõneles emaksolemise riskidest koolitaja Einike Pilli ning musitseerisid Piret ja Tõnu Laikre. Valgamaa palvushommikusöögil, mida juhatas Tõrva linnapea Agu Kabrits ning pidas avapalve pastor Enn Palmik, rääkis naiste tervise teemal naistearst Maie Pastik ning pidas peakõne professor Tõnu Lehtsaar, samas laulis ‘Laululahingu’ võitjakoor, Tõrva laulustuudio neidudekoor. Mõlemal palvushommikusöögil, nagu tavaks, palvetasid erinevate koguduste ja konfessioonide vaimulikud Eesti maa ja rahva ning riigi ja kohaliku omavalitsuse eest. Kui Viljandi palvushommikusöök leidis aset juba järjest mitmendat aastat, siis Tõrva linnapea Agu Kabritsa sõnul loodab ka Valgamaa muuta palvushommikusöögi maakondlikuks traditsiooniks