Tartus toimus palvushommikusöök

Jõulu- ja aastavahetusaja lõppu tähistava kolmekuningapäeva eelsel hommikul, 5. jaanuaril kell 8 kogunesid järjekordsele palvushommikusöögile Tartu maavanem, linnapea, linnavalitsuse ja linnavolikogu liikmed, ülikoolilinnas tegutsevate kõrgkoolide rektorid ning heade mõtete linna eri kirikute ja koguduste vaimulikud. Atlantise restoranis toimuva ürituse peakõnelejaks oli TÜ religioonipsühholoogia professor doktor Tõnu Lehtsaar, kes rääkis kolmekuningapäeva sündmuse näitel tänulikkusest. Tervituskõne pidas linnapea proua Laine Jänes, kes rõhutas Vaimu ja Võimu tasakaalu vajadust nii inimestes kui organisatsioonides, Tartus ja Eesti ühiskonnas tervikuna. Usu edendavast mõjust oma elule ja sportlikele saavutustele kõneles tartlasest teoloogiaüliõpilane ning mitmekordne Eesti kergejõustikumeister, Eesti keskmaajooksu liider Tiidrek Nurme. Pärimuslikku kolmekuningapäeva muusikat esitas ansambel Triskele. Eestpalves teenisid erinevate konfessioonide pastorid Tartu kogudustest. Palvushommikusööki juhatas Tartu linnavolikogu liige ja Tartumaa praost õpetaja Joel Luhamets. Üheskoos tõdeti, et sellised kohtumised on vajalikud ning neid tuleb jätkata tulevikuski.

Palvushommikusöökide traditsioon on levinud üle maailma. Eestis toimuvad regulaarselt iga-aastased rahvuslikud palvushommikusöögid presidendi, valitsuse ja parlamendi liikmete osalusel advendiaja alguses. Maakondlikud palvushommikusöögid leiavad aset tavaliselt seoses suuremate kirikupühadega kohapealse initsiatiivina. Tartu palvushommikusöök toimus koguduste endi poolt kokkupandud raha eest hea tahte üritusena ühiskonna juhtide kokkutoomiseks.