Toimub rahvuslik-palvushommikusöök

Rahvuslik palvus-hommikusöök, Vabariigi President Toomas H. Ilvese osavõtul, toimub esmaspäeval, 4. detsembril, algusega kell 8 hommikul Mustpeade Majas, Tallinnas. Rahvuslik palvus-hommikusöök on kirikute ja koguduste tippjuhtide ning poliitikute ja ühiskonnategelaste kokkusaamise foorumiks. Ühine hommikusöök aitab kaasa avatud ja sundimatu õhkkonna tekkimisele. Kohtumine on osa riigi ja kiriku vahelisest dialoogist, mis aitab kaasa üksteise mõistmisele, mis omakorda loob aluse konstruktiivsete koostöövõimaluste leidmisele.
Peaettekande esitab traditsiooniliselt tuntud ühiskonnategelane, kelleks tänavu on Janek Mäggi. Ühiskonnategelastest võtavad sõna veel Kaia Kanepi ja Jüri Arrak. Väliskülalistest esineb sõnavõtuga Robert McEwen, endine USA Kongressi liige. Lisaks sõnavõttudele ja muusikale toimub ühispalve, mille viivad läbi erinevate konfessioonide juhtivad vaimulikud.
Palvus-hommikusöögi korraldajaks on Eesti Evangeelne Allianss koostöös Eesti Kirikute Nõukoguga. Eestis on taolisi palvus-hommikusööke korraldatud juba neli aastat, tänavune on viies. Osavõtjate hulgas on igal aastal olnud Vabariigi President ja Valitsuse ning Riigikogu liikmeid.