Euroopa EA 2022 aastakoosolekul valiti uued peasekretärid

Jan Wessels (Hollandi) valiti Sarajevos toimunud Euroopa EA konverentsil EEA peasekretäriks.

Jan Wessels (1960) on abielus Beppiega (1962) ning neil on kolm poega ja tütar, kaks Afganistani pagulasest kasupoega ja 4 lapselast. Nad mõlemad õppisid teoloogiat ja omavad teoloogiamagistri kraadi: Jan Uues Testamendis (Potchefstroom, 2014) ja Beppie missioloogias (Apeldoorn, 2021).

Nad on olnud teenistuses alates 1987. aastast. Jan pühitseti pastoriks Hollandi Kristlikus Reformeeritud kirikus.

Aastatel 1992–2010 teenisid nad misjonäridena Lääne-Botswanas Naro Sani rahva seas Ghanzi ringkonnas.

Aastal 2010 liitus Jan Hollandi Evangeelse Alliance’iga ja Beppiest sai pastoraalne töötaja nende kodukirikus, suures evangeelses koguduses Veenendaalis, „Piiblivöö pannal”.

Alates 2018. aastast juhib Jan Faith2Share’i (Oxford) rahvusvahelise jüngerdamise misjoniliikumise võrgustiku rahvusvahelise direktorina. Ta on WEA missioonikomisjoni täitevkomitee liige, OM Hollandi juhatuse ja Amsterdami Vabaülikooli kiriku islami kontekstis eriõppetooli liige.

Beppie pühitseti Haagi multikultuurses ja sotsiaalselt mahajäänud piirkonnas asuva misjonikogukonna Havenkerki linnapastoriks. Seetõttu kolisid nad Veenendaalist Haagi.

Beppie on Intercultural Church Plants Network Hollandi juhatuse esimees ja Interserve Netherlands juhatuse liige.

 

Connie Main Duarte (Portugal)

Connie on Euroopa Evangeelse Alliansi peasekretär, Meeting Pointi pastor, Portugalis Estorilis asuvas baptistikoguduses, Maailma Evangeelse Alliance’i juhatuse liige ja kaitsetute lastega tegeleva ühenduse Crescer com Amigos esimees. Portugali koolisüsteem, kes vajavad koolis edukaks olemiseks hoolt ja erilist tähelepanu. Ta osaleb Portugali GBU personali väljaõppes. Ta esineb konverentsidel üle Euroopa.

Connie õppis Kanadas elades nii misjoni kui ka suhtlemise valdkonnas. Ta kolis 1998. aastal Portugali, et töötada ülikooliõpilastega. Pärast kümmet aastat GBU Portugalis õpetas Connie enne praegustele ametikohtadele asumist Baptisti Teoloogilises Seminaris.

Connie armastab õpetada ja jutlustada ning igatseb näha rohkem noori ja naisi, kes kasutaksid oma ande nii misjonitöös kui ka kohalikus kirikus. Tal on kirg integreeritud missiooni ja kogukonnaelu vastu.

Kuigi Connie armastab töötada kiriku, misjonitöö, jutlustamise ja õpetamisega, suhtub ta samavõrra kirglikult oma perekonda: abikaasa Joãosse ning nende kahe poja Joshua ja Calebisse.