Toimus rahvuslik palvushommikusöök

Täna toimus EKNK Toompea Konverentsikeskuses Rahvuslik Palvus-hommikusöök. Konverentsisaali kogunesid maitsvat hommikusööki ja head muusikat nautima President Arnold Rüütel abikaasaga, mitmed Riigikogu, Europarlamendi ja Vabariigi Valitsuse liikmed, vaimulikud juhid ning tuntud ühiskonna ja kultuuritegelased. Kavas oli ka videoinstallatsioon, ettekanne ja palve Eestimaa käekäigu ja riigi oluliste struktuuride ning vastutavate isikute eest.

Rahvuslik Palvus-hommikusöök toimus Eestis kuuendat korda. Erinevalt eelmistest aastatest oli üritus seekord nooruslikum ja rohkem tulevikku suunatud. Muusikat tegid noored staarid: Birgit Õigemeel, keda klaveril saatis Joel Remmel ning Rebecca Kontus koos Matis Metsalaga. Ürituse jooksul valmis koomiksikunstnik Joonas Sildre joonistus Eestimaa tulevikust. Ettekande esitas noorteühendus Going Up rahvuslik juht Märt Saar. Eestimaa käekäigu eest palvetasid noortejuhid erinevatest konfessioonidest.

Ettekanne toetus videoinstallatsioonile, milles oli tänaval küsitletud noorte arvamusi Eestimaa olukorra ja probleemide kohta. Märt Saar kutsus juhte üles rahvast teenima ja olema noortele eeskujuks, keda nad tahaks järgida. Noortejuhi ettekanne oli vahetu, positiivne ja julgustav.

Rahvuslike palvus-hommikusöökide traditsioon sai alguse ligi 30 aastat tagasi USAs. Tänaseks on see levinud Euroopasse ja mujale üle maailma. Möödunud nädalal toimus Euroopa Parlamendis kümnes Euroopa Palvus-hommikusöök. Eestis on hakatud korraldama ka piirkondlikke palvus-hommikusööke.

Rahvusliku palvus-hommikusöögi korraldajaks Eestis on Eesti Evangeelne Allianss (EEA) koostöös Eesti Kirikute Nõukoguga. Need organisatsioonid hõlmavad Eestis kõik suuremad kiriklikud konfessioonid ja kogudused. Palvus-hommikusöögi korraldavat toimkonda juhivad EEA president Meego Remmel ja pastor Miguel Zayas.

Peeter Võsu