Eesti Evangeelse Alliansi peasekretäri läkitus EEA liikmetele juulis 2006

Eestimaal sünnivad kuumarekordid, jalgpalli MM on Saksamaal lõppenud, üksteise järgi toimuvad mitmed erinevad Eesti kirikute ja koguduste suvelaagrid ning suveüritused. Selles juulikuu leitsakus leiad Sa oma postkastist Eesti Evangeelse Alliansi (EEA) kirja koos KUULUTAJA numbriga, mis kõneleb möödunud 6. EEA alliansskonverentsist.

Terve EEA juhatuse nimel täname igat EEA liiget palvete ning kaasateenimise eest. Samuti täname kõiki, kes oma liikmeannetuse tasumisega aitasid kaasa EEA tööle ning täname kirikuid ja kogudusi EEA töö toetamise eest. Oleme ka tänulikud Eesti Kirikute Nõukogu toetuse ja abi eest.

Vajame Teie kõikide eestpalveid – Eesti Evangeelse Alliansi ning meie juhtide eest. Ilma palveta ei sünni midagi. Lisaks palvetele vajame ka Teie aktiivset kaasaaitamist. Oleme EEA järgnevate aastate tegevuses ilmselt oluliste muudatuste ees. Kui eelnevatel aastatel oli igatsuseks erinevate kristlaskonna osade kaasateenimine ühises töös, koostöö saavutamine nii meie riigi juhtkonna kui ka omavalitsustega ja ühise palveosaduse saavutamine; siis laias laastus on need eesmärgid täitunud.

Peaaegu kõik evangelikaalsed konfessioonid ja kogudused kuuluvad EEA koosseisu, toimuvad palvushommikusöögid tipp-poliitikute ja kohalike omavalitsustegelastega. Uusaasta palvenädalatel osalevad nii kuus EEAga tihedamat koostööd tegelevat konfessiooni (Eesti Evangeelne Luterlik Kirik, Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit, Eesti Metodisti Kirik, Eesti Kristlik Nelipühi Kirik, Eesti Evangeelsete ja Vabakoguduste Liit, Eesti Karismaatiline Episkopaalkirik) kui ka Rooma-Katoliku Kirik ja Eesti Apostlik Õigeusu Kirik ning Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kirik.

Tulevikus ootame jätkuvalt süvendatud alliansstööd. Ja selleks vajamegi Sinu abi – palveid ja kaasalöömist. Kindlasti igatseme uusi kontakte. Aga ka uusi töövorme. Alliansskonverentside osas on plaanis järgmisel aastal – 2007 – pidada see koos Hillsongi koguduse ülistajatega Austraaliast. Aastal 2009 ootame Tallinna Franklin Grahami festivali.

Lubage EEA nimel Teile kõikidele suur ja südamlik tänu edasi öelda kõige eest, mida olete EEA heaks juba teinud ja soovida kõike head Issanda aastal 2006 ning tulevastel aegadel!

Heigo Ritsbek+
EEA peasekretär